Deze week was van Winfried Master illusionist alweer de 77e video te zien op zijn eigen YouTube kanaal. Ooit vijf jaar geleden gestart dus een goed moment om Winfried eens te vragen hoe het allemaal begonnen is.

“Mijn serie Behind the Magic is in 2016 ontstaan toen ik voor het laatste jaar een heel seizoen te zien was in Attractiepark Slagharen. Meer dan zeven maanden stond ik dagelijks op het podium en deed iedere dag een groot aantal shows. Na afloop kwamen er veel vragen van mensen die achter de schermen wilden kijken en zien en weten wat er allemaal bij een show komt kijken. In 2016 was er een hype op YouTube en iedereen ging vloggen. Dus ik dacht: waarom vlog ik niet over mijn leven en de belevenissen? Dus zo ben ik begonnen.

Toen ik vanuit de Nederlandse distributeur en promotor van de film “Now You See Me 2” werd benaderd of ik niet bij de première over de rode loper wilde en gesprekken met de BN’ers wilde maken kwam ik tot een nieuw inzicht. Ik dacht misschien moet ik het breder trekken dan alleen vloggen over mijn shows en wat ik beleef.

Special Behind the Magic voor “Now You See Me 2”

Vanaf die tijd ging ik naast wat streetmagic ook aandacht besteden aan alles wat in Nederland met goochelen en magie te maken had. Na Slagharen ben ik een zomer later (2017) gestopt.

Begin 2019 ben ik weer gestart nadat ik regelmatig hoorde: waarom maak je Behind the Magic niet meer?
Door Corona was ik begin 2020 verplicht te stoppen en heb ik dit weer begin 2021 opgepakt omdat er weer wat dingen gingen gebeuren. Zo publiceerde ik onlangs weer een video over mijn helden Siegfried & Roy en interviewde John Anders over zijn nieuw boek “The art of traditional street magic”. In video #77 staan een aantal leden van de nieuwe Informagie redactie centraal.

 

De video’s publiceer ik iedere 14 dagen op woensdag tot aan de zomer en dan pak ik het in September weer op.
Dus abonneer op mijn YouTube kanaal

als je wilt zien wat er allemaal gebeurd in de wereld van de goochelkunst in Nederland en België. Heb je tips, ideeën laat het mij vooral weten”.

Winfried Master illusionist
info@masterillusionist.nl