GOOCHELCLUB ROTTERDAM (GCR)

De Goochelclub Rotterdam is op 29 maart 1956 opgericht.
Leden van het eerste uur zijn o.a. Wim Dubois, Joop Dijkstra, Thijs Pouls.
In ons meer dan 60-jarig bestaan hebben wij veel kampioenen voortgebracht: Thijs Pouls, Paul Morak, Martin Hanson (Metro Magic Show), Ramon Polack (Ray Saluki), Hans Rademaker (John Anders), Dion van Rijt, Rafael Scholten, Stefan Staal, Kees Streefland, Dick de Witte, Dick van der Zwan (Pica Pica), Peter Pellikaan.
GCR heeft vele malen het Nationaal Congres voor de Goochelkunst (tegenwoordig: Dutch Festival of Magic) georganiseerd en een aantal Nationale Nieuwjaarstreffens.
Daarnaast hebben wij een aantal festivals georganiseerd en waren wij een vast onderdeel van “Jeugdland” in Rotterdam.

We komen op de 1ste en 3de donderdag van de maand bijeen.
De 1ste donderdag is de officiële clubavond, aanvang 20:00 uur, waarop na een korte vergadering, diverse activiteiten plaats vinden zoals workshops, clubwedstrijden, het ontvangen of bezoeken van andere verenigingen en vrij goochelen.
De bijeenkomst op de 3de donderdag is onofficiëler van aard. Zij begint al om 19:15 met speciale aandacht voor de jeugd. Wij hebben momenteel 10 jeugdleden, in leeftijd variërend van 10 tot 17 jaar, die door een aantal senioren begeleid worden om hen de fijne kneepjes van de goochelkunst bij te brengen. Als ze rond 21:00 uur weer naar huis zijn wordt er in ontspannen sfeer door de aanwezigen nog wat “nagetafeld”

GCR heeft meer dan 40 leden, jeugdleden en donateurs. Ook is er een speciale “dames club”.

Als je lid wilt worden moet je natuurlijk passen in de vriendenkring maar uiteraard wordt er ook gekeken naar goochelvaardigheden: je moet dan ook proefgoochelen om lid te kunnen worden.

Ieder lid van de NMU mag, op aanvraag, onze clubavonden vrijblijvend bezoeken.

Goochelclub Rotterdam heeft een eigen Clubblad  “Nieuwsflits”, onder redactie van Dick van der Zwan, dat elke maand (of zodra er nieuws te vermelden is) uitkomt.

Image
MKT
Opgericht: 19 januari 1971
"Op dit moment hebben we 3 leden die (meervoudig) Nederlands Kampioen Goochelen voor kinderen zijn: Hilbert, Jan en Fred-Ric"

LEUKE WEETJES

Beroemd

Beroemde ex-leden van onze club zijn onder andere Fl!p Hallema en Hans Kazan.

Prijzen

Op dit moment hebben we 3 leden die (meervoudig) Ned. Kampioen Kindergoochelen zijn: Fred-Ric Schrijvers, Hilbert Geerling, Jan Kosters.
Hilbert heeft ook 2 x de Grand Prix gewonnen. Daarbovenop ontving hij in 2013 de Gouden NMU Speld voor zijn verdiensten voor de goochelkunst.

Kapper
Harry Lucassen, een van de MKT-leden is kapper. Achter zijn kapsalon was een ruimte die perfect geschikt was voor goochelbijeenkomsten. Deze ruimte kreeg de - wat ons betreft briljante - naam: de "Fred Kapsalon".

ZONDER BITTERBALLEN GEEN MKT

maar er moet wel ook onmeunig goed gegoocheld worden!

CONTACT

CONTACTPERSOON
Dick van der Zwan (secretaris)
info@Goochelclubrotterdam.nl
06 40639785

LOCATIE BIJEENKOMST
Rotterdam

WEBSITE
http://www.goochelclubrotterdam.nl

VOORZITTER
Christan Farla
voorzitter@goochelclubrotterdam.nl