In deze nieuwe rubriek schrijven we een review van een (bespottelijk) goedkope truc.
Is de truc het geld waard? Of kan het zo de vuilnisbak in?
Verder is het nogal ‘hot’ om alleen een methode te verkopen. Dus je krijgt niets thuisgestuurd, alleen een wachtwoord om het filmpje met uitleg te kunnen bekijken.

Dit keer wilde ik het weer eens anders doen. Ik wilde dat trucje gewoon fijn per post toegestuurd krijgen.

Bekijk eerst het filmpje

 

REVIEW

In spanning hield ik dagelijks de brievenbus in de gaten, totdat op een mooie ochtend middenin de vakantie het langverwachte pakketje op de mat plofte.
Scheur, scheur, snel opengemaakt en uiteraard zonder eerst de gebruiksaanwijzing te lezen de kaarten onderzocht.

En toen was ik heel even toch een beetje teleurgesteld.
Net als leken, die stiekem op de een of andere manier toch hópen dat dat meisje écht wordt doorgezaagd, zo hoopte ik nu dat meneer Kranzo iets geniaals had bedacht. Maar de truc werkte toch eigenlijk precies zoals ik al had gedacht.

Dat hoeft natuurlijk niet erg te zijn, want de gimmick is bij leken totaal onbekend.
En het effect is natuurlijk super grappig. Zowel voor volwassenen als voor kinderen. Daarnaast ook nog eens prima geschikt voor grotere zalen, terwijl het piepklein in je koffer past, dus hieperdepiep.

De uitleg op de video is ook prima, met nog wat leuke extra tips.

Toch schuurt er iets.
Want aan de ene kant is een leuke ‘packet trick’ voor een tientje natuurlijk niet duur.
Maar aan de andere kant is het een trucje dat je absoluut heel makkelijk zelf kunt maken. De gimmick is onder goochelaars namelijk wél heel bekend.
Ik vind, geloof ik, dat als je een trucje verkoopt, dat het dan iets bijzonders of iets nieuws moet hebben. In dit geval is dat het verrassende slot. Tja… oké.

Nu zou je kunnen denken: Zeur niet vent, het is gewoon een geinig trucje.
En dan heb je ook wel gelijk. Maar er was nog iets waardoor ik net ietsje negatiever begon te schrijven dan misschien had gehoeven.
Want… die gimmick, die ervoor zorgt dat ik 8 kaarten kan laten zien als 4… Die werkte bij 1 setje kaarten niet. Als ik een waaier maakte zag ik geen 4, maar 5 kaarten. En dat is bij deze truc toch echt de bedoeling niet.
En ja, ik heb echt even geprobeerd of het aan mij lag en dat was niet het geval. De kwaliteit van de mij toegestuurde kaarten was gewoon niet goed. En ik was de enige niet (ik heb even gegoogeld). Dus ik had er een beetje de P in.

Om deze truc te kunnen doen moest ik alsnog zelf de kaarten gaan bewerken.
Het was nuttiger geweest als hij dáár een video over had gemaakt. Hoe bewerk je de kaarten op deze manier? Wat voor alternatieven zijn er? En dan als een soort van toegift een paar trucjes die je er mee kunt doen.

Nu ik er trouwens zo over nadenk…
De truc is natuurlijk vooral erg leuk als de presentatie goed is. Dus wat tips over een komische presentatie zijn eigenlijk nog belangrijker dan het trucje zelf.

CONCLUSIE

Ik vind het een hartstikke leuk trucje. En het is best een tientje waard om deze gimmick te leren kennen.
Aan de andere kant… Als je geen idee hoe deze truc werkt, vraag het dan even op de club aan een wat gevorderde goochelaar. Die kan het je vertellen. Misschien een leuk idee om dan een thema avond te wijden aan deze gimmick.
En kijk… Dát idee vind ik dan weer écht 10 euro waard.

AANSCHAFFEN

Te koop bij: www.penguinmagic.com

Heb je ‘m gekocht en ook gebruikt in je voorstelling?
Laat het me dan weten via info@hilbert.nl
Ik ben benieuwd.

Hilbert Geerling