Soms pak ik een boek uit mijn bibliotheek en blader ik het door. Dan vangt mijn oog een glimp van een plaatje of beschrijving en lees ik de hele beschrijving. Dit heb ik ook gedaan met het digitale archief van de Informagie. Ik heb ze even doorgelezen en voor nu een tweetal trucs geselecteerd. Daarbij zal ik bij elke truc een korte uitleg geven waarom deze de moeite waard is om te (her)bestuderen.

“Banknote in ballpoint” door John AndersGoochelen met biljetten is een van mijn obsessies. Mijn favoriete boek hierover is dan ook “Switch” (2006) van John Lovick waar tal van manieren staan beschreven om biljetten te verwisselen, heel te maken, te laten verdwijnen, etc.

Ik vind een van de leukste dingen die je met een biljet kan doen is het laten verdwijnen en op een andere plek laten verschijnen, bijvoorbeeld in een citroen. John Anders deelt een handeling waarbij het biljet in de pen verdwijnt.

 Hij is niet de eerste (zie het werk van John Carney, Ben Willams, Alexander de Cova, Richard Sanders, Nicholas Einhorn, e.a.) maar zijn versie is wel een hele praktische. Je hoeft alleen een drietal pennen aan te schaffen. Veel lees- en goochelplezier!


Klik hier voor de truc.

“Bill switch” door Jakob Mathias


Zoals ik al eerder schreef, ben ik groot fan van goochelen met biljetten. Hoe visueler, hoe beter. En daar valt deze verwisseling van de Duitse Jakob Mathias onder. Naast dat dat je geen duimspits hoeft te gebruiken, maakt de grootte van de biljetten niet uit. De beste toepassing is om het biljet te verwisselen voor een nep biljet, want deze verwisseling creëert de illusie dat het biljet nooit wordt opgevouwen.

Het vergt wat oefening, maar dan heb je ook wat. Heel veel succes!
Klik hier voor de truc

Heb je een truc die je graag in de Informagie wilt zien?
Heb je feedback of wil je dat ik iets specifiek bespreek? Dan kun je me gerust mailen op fritzmeteez@gmail.com

Fritz met een Z
Trick editor