In deze tiendelige reeks ‘Method Matters’ bespreekt Janse Heijn verschillende tactieken om het geheim van een truc (de methode) beter te verbergen. Janse Heijn is professioneel goochelaar en voorzitter van de Magische Kring Centraal Nederland.

Method Matters – deel 7: Een hoop geratel en er gebeurt niets…

Een van mijn beste vrienden, laten we hem Henk noemen, is een echte slimmerik. Althans dat denk hij en zeker als het om goochelen gaat. Iedere keer dat hij op bezoek is vraagt hij mij om een nieuwe truc te laten zien. Nadat ik zijn verzoek heb ingewilligd geef ik hem de gelegenheid om erachter te komen hoe die truc werkt. Onze afspraak is dat hij drie suggesties mag doen en dat ik enkel met ‘ja’ of ‘nee’ antwoord. Natuurlijk hoop ik altijd dat het bij ‘nee’ blijft, maar deze Henk is een soort Sherlock Holmes en net als deze detective komt hij altijd een heel eind met deductie: ‘wanneer men het onmogelijke heeft geëlimineerd moet dat wat overblijft, hoe onwaarschijnlijk het ook is, de waarheid zijn.’

Janse Heijn

Wil je verder lezen hoe je zonder ratelen je publiek kan verbazen, lees dan mijn Method Matters deel 7 op het beveiligde deel.

Ben je je inlogcode vergeten stuur een mailtje naar redactie@informagie.nl


Voor meer informatie over Janse’s werk als artiest kun je kijken op:
www.bedrijfsgoochelaar.nl (zakelijk)
www.familiegoochelaar.nl (particulier)