Marcel Verbakel

hoofdredacteur Informagie en NMU socials
Natuurlijk had ook ik als kind een Hanky Panky goocheldoos maar ben pas echt actief geworden in de goochelwereld in 2016. Ik ben (bestuurs)lid bij Goochelclub Rotterdam. Overdag ben ik docent aan de Hogeschool Rotterdam. Ik heb een passie voor goochelen en schrijven waarbij creativiteit altijd mijn uitgangspunt is. Zo werden op Informagie al heel wat interviews gepubliceerd van mijn reportagereeks ‘De weg naar het podium met….’ (zie archief, interviews). Ik ga aan de slag als hoofdredacteur voor de Informagie en NMU socials. Dus zijn er zaken die anders, beter kunnen of gewoon goed zijn, heb je tips, ideeën…. of wil je een (structurele) bijdrage leveren op wat voor manier dan ook stuur me een berichtje redactie@informagie.nl
Je krijgt natuurlijk altijd antwoord!
www.marcelverbakel.nl


Fritz Alkemade

trick editor Informagie
Fritz met een Z is een comedy magician die op alle continenten heeft opgetreden (inclusief de Magic Castle en Magic Circle). Op www.fritzmeteenz.nl kun je zien wat ik allemaal doe als beroepsgoochelaar.
Mijn effecten zijn gepubliceerd in internationale tijdschriften, o.a. MAGIC, GENII, Vanish en MagicSeen. Ik ga aan de slag als trick editor. Dus heb je tricks of tips, stuur me een mailtje! fritzmeteenz@gmail.com


Hilbert Geerling

webdesign en redacteur/vormgever Informagie
Ik ben begonnen met goochelen toen ik een jaar of acht was en ik vind het nog steeds even prachtig. Zodra de kans zich voordeed ben ik gestopt met lesgeven en heb ik van goochelen mijn beroep gemaakt. Heb later ook wat functies binnen de NMU bekleed (penningmeester, voorzitter en president van de FISM). Meest trots ben ik uiteraard op de ‘Gouden Speld’ die ik in 2013 kreeg voor de manier waarop ik goochelen met theater combineer.
Voor de NMU/Informagie site ga ik de webredactie doen. Ik plaats alle berichten en zorg dat het er een beetje fatsoenlijk uitziet. Wil je me wat vertellen stuur me een berichtje info@hilbert.nl
www.hilbert.nl / www.nicometznkliko.nl


John van der Lely

redactielid Informagie
Eind 2006 raakte mijn zoon Jesse, toen 12 jaar, helemaal in de ban van het goochelen. Omdat ik hem overal heen moest brengen zoals clubavonden, shows, wedstrijden etc. werd mijn interesse behoorlijk geprikkeld en mijn enthousiasme steeds groter. Zo groot dat ik vanaf 2009 zelf ook lid ben van Goochelclub Rotterdam.
Ik bezoek zoveel mogelijk evenementen en schrijf daar graag over. Eerst als moderator van Goochelaars.com, later op Facebook en voortaan dus ook voor de Informagie. Ik schrijf sowieso graag, dus naast verslagen zal ik vast ook andere bijdragen gaan leveren. Heb je tips mail me even.
John@vanderLely.nl


Bert Speelman

eindredactie en redacteur Nieuwsbrief Informagie
Bruisend naar 2000… De NMU bestond bijna 50 jaar, FISM 2003 in Den Haag was in de maak en daarmee was de tijd rijp voor nieuw elan en een andere Informagie. Meer foto’s, meer kleur, meer pagina’s. In 1999 ben ik er in gestapt als eindredacteur. Samen met m’n inmiddels overleden vriend Rob Lucas hebben we zo’n jaar of 17 de papieren Informagie in elkaar gezet. En sinds pakweg 2016 samen met Hilbert. Daarnaast maak ik een keer of 6 per jaar de Nieuwsbrief Informagie. De meeste mensen kennen waarschijnlijk m’n camera beter, want op congressen en zo heb ik die bijna altijd voor m’n gezicht. Oh ja, goochelen… Toen ik een jaar of 8 was vond ik bij mijn oma in het dorp in een klein boekwinkeltje mijn eerste goochelboekje: Kernpockets voor de jeugd…Goochelboek met meer dan 100 trucs. Eindeloos kroop ik door briefkaarten, maakte een kaars die je kon opeten van appels en iedere banaan was in vieren gedeeld wanneer deze uit de schil kwam. Het heeft me nooit meer losgelaten.
Hoewel niet zo heel actief, geniet ik al bijna 50 jaar van mijn goochelclub de Magische Kring Twente. Ben je op zoek naar foto’s of kopij van de afgelopen 25 jaar: bertspeelman@home.nl


Douwe Swierstra

redactielid Informagie
Goochelen en schrijven doe ik onder de naam Gandalf. Ik ben na mijn pensionering woonachtig in Weesp met mijn vrouw Diete en samen hebben we drie zoons. Ik ben geboren in 1952.
Vanaf mijn tiende ben ik geïnfecteerd met het goochelvirus en dat heeft me nooit meer losgelaten en ik heb het sterke vermoeden dat dit nooit meer over zal gaan. Close-up en parlour hebben mijn voorkeur. Ik treed met regelmaat maar niet heel veel op, dus grote investeringen in illusies etc. lonen niet echt voor mij.
Voor de Informagie blijf ik graag actief als columnist en voor het schrijven van verslagen van (inter)nationale goochelevenementen, die ik binnenkort weer hoop te kunnen bezoeken. Ook ben ik van plan boekbesprekingen en recensies van goocheleffecten te schrijven. Tips of vragen, reactie op mijn columns stuur me een mailtje swierstra@planet.nl


Winfried Ballhaus

presentator en itemredacteur videoseries You Tube/Informagie
Toen ik 4 jaar was kreeg ik een goocheldoos. Vanaf mijn 6e jaar ben ik in de goochelwereld terecht gekomen. Meteen werd ik gecoacht door meervoudig wereldkampioen Richard Ross. Toen ik 17 jaar werd, ben ik meteen van start gegaan als professioneel illusionist. Nu 26 jaar later heb ik een mooie (inter)nationale carrière in de wereld van magie. Won ik een aantal van de meest prestigieuze internationale onderscheidingen en awards. Mijn magie was te zien in theaters en op televisie wereldwijd! Met als hoogtepunten Canada, U.S.A. en Japan.
Sinds 2016 heb in mijn eigen lijn goochelartikelen “Secrets by Winfried” en vind ik het prachtig om ons mooie vak te delen met iedereen die er interesse voor heeft. Nieuwe beginnende goochelaars te stimuleren en ze op weg te helpen in de goochelwereld.
Mijn eigen YouTube serie “Behind the Magic” zal in de toekomst ook te zien zijn op het NMU kanaal en ik ga ook een nieuwe serie maken speciaal voor dit kanaal. Heb jij een tip voor een item? Laat het me weten en ik besteed er graag aandacht aan.
Je kunt me bellen op 06-55377887 of mailen naar info@masterillusionist.nl
www.masterillusionist.nl / www.secretsbywinfried.nl


Maarten Nijenhuis

content creator NMU socials
Ik ben lid van Magische Kring Arnhem en als goochelaar Maarten Sigma al 20 jaar helemaal verliefd op goochelen. Wat is er mooier dan mensen verbazen en vermaken? Elke keer probeer ik een routine verder te verfijnen zodat het nog meer effect heeft. Maar ook ‘improviseren waar nodig’ geeft veel energie. Elk jaar leer ik mijn eigen voorkeuren en stijl beter kennen. Steeds minder ben ik met kaarten bezig (hoe leuk ook!) en probeer dan ook meer mentale effecten te leren.
Maar sinds kort zal ik mijn uiterste best te doen een bijdrage te leveren aan de social media-kanalen van de NMU, met als doel zoveel mogelijk mensen te laten genieten van al het moois dat de magie kan brengen.
Ik hoop je te zien op onze socials en heb je een vraag, tip etc. stuur me een berichtje info@sigmamagic.nl


Nigel Otermans

content creator NMU socials
Op 11 jarige leeftijd was ik helemaal verkocht nadat een vriend een truc liet zien. Sinds dat moment ben ik dagelijks bezig met deze passie. Nadat ik in 2019 Nederlands Jeugdkampioen toneel goochelen ben geworden ging het erg goed. Nu heb ik een gemotiveerd team en komen er allemaal toffe klussen op ons pad. Buiten het optreden vind ik het ook erg leuk om alle trends in de gaten te houden! Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen, welke magiërs zijn er nu te zien bij de grote talentenjachten etc.
Ik wil dat, en natuurlijk nog veel meer magisch nieuws, op de NMU socials met jullie delen.


Kelvin Swinkels

content creator NMU socials
Hi allemaal! Ik ben 23 jaar en ben inmiddels alweer bijna tien jaar bezig met de goochelkunst waarvan vijf jaar zeer actief. In deze tijd heb ik mijzelf door een brede ervaring goed kunnen ontwikkelen. Voor de socials ben ik zeer enthousiast om mijn dilemma’s met jullie te mogen delen. Dat doe ik op de dinsdag. Iets wat ik zeer interessant vind is dingen vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Dit was dan ook de inspiratie dat ik op het onderwerp dilemma’s ben gekomen. Bereid jullie voor op unieke en interessante keuzes die je gaan uitdagen om een beslissing te nemen die flinke afwegingen teweeg gaan brengen. Heel veel plezier en tot dinsdag :). Vanaf nu is dinsdag dilemma dag!


Wessel Kort

NMU podcast
Wessel: Al zolang ik me kan herinneren heb ik een ongekende passie voor alles wat met theater te maken heeft, maar toen ik op de jaarlijkse braderie in het dorp een échte goochelaar zag werd ik voor het eerst verliefd op een theatervorm. Ik mocht voor mijn verjaardag een paar echte goocheltrucs uitzoeken in een heuse goochelwinkel.
Na het bezoeken van het eerste Dutch Festival Of Magic ben ik in contact gekomen met de Nederlandse Magische Unie en heb ik mijzelf direct aangesloten.
Goochelen is nog altijd een groot deel van mijn leven. Het is mijn verslaving, uitlaatklep en creatieve speelplaats in één. Sinds vorig jaar maak ik met trots en liefde podcasts voor de NMU. Tips, tops of andere feedback?
info@wesselkort.nl


Michael van Straelen

journalist
Michael: Ook voor mij geldt het standaardverhaal: een goocheldoos krijgen rond (in mijn geval op) je zesde verjaardag, en de goochelkunst vervolgens nooit meer los kunnen laten. Toen ik zes werd was het 2007; inmiddels zijn we veertien jaar verder en heeft het welbekende ‘goochelvirus’ mij nog steeds niet met rust gelaten. In die veertien jaar heb ik meerdere malen meegedaan aan (junioren)kampioenschappen, met als hoogtepunt het FISM Europe in Blackpool, in 2017. Naast het uitoefenen van mijn passie voor de goochelkunst studeer ik communicatie- en informatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, met als afstudeerrichting journalistiek; dat is tevens hoe ik bij de Informagie terecht ben gekomen. Mijn bijdrage aan de Informagie zal bestaan uit een maandelijkse rubriek, waarbij ik een post op social media uit zal lichten. Heb je tips, tops of ideeën? Schroom niet ze naar me te mailen op michaelvanstraelen@hotmail.com.
Alvast veel leesplezier!


Ook enthousiast om mee te helpen en de redactie te versterken?

De redactie is en blijft altijd op zoek naar versterking voor video, fotografie, tekstredactie, interviewers, content makers voor de socials etc. etc. Dat kan ook op vrijblijvende basis. Dus lijkt het je leuk om mee te bouwen aan de Informagie en de NMU socials mail dan even naar redactie@informagie.nl