Vrijwilligers gezocht…

Nederland kent 22 bij de NMU aangesloten goochelclubs en elke club heeft een voorzitter, een secretaris, penningmeester en vaak ook nog meer bestuursleden. Deze bestuursleden treden zelden naar buiten of er moet een magische dag of Festival worden georganiseerd. Dan mogen ze fors aan de bak en kan iedereen dat zien.

Eén van die bestuursleden is Henk Op den Brouw, secretaris van de Magische Liga 52 Schakels. Met kleine onderbrekingen is hij dat al sinds 1976. Hij heeft er een gruwelijke hekel aan als de notulen slecht gemaakt worden en daarom maakt hij die het liefste zelf. Daarnaast doet hij de omvangrijke bibliotheek er ook nog bij. Hij begon op twaalfjarige leeftijd met goochelen en close-upmagic is zijn grote hobby. Zijn muntentruc “Chinese Purse”, die hij als Henk Pauli te koop aanbiedt bij Penguin Magic, is inmiddels bekend bij de liefhebbers. Zijn grote leermeester was Han van Senus met wie hij een geweldig goede band had. De veel te bescheiden Henk is niet zo van de publiekoptredens. Hij vindt zichzelf er niet goed genoeg voor. Vrijwel altijd is Henk met zijn vrouw Rijnie aanwezig bij magische evenementen Hij treft het met haar, omdat zij hem enthousiasmeert en ook grote belangstelling heeft voor de mens achter de goochelaar.

Henk is tevens lid van de Goochelclub Rotterdam, waar hij een enthousiast begeleider is in hun jeugdafdeling. Toen de NMU een nieuwe penningmeester zocht, heeft Henk zich aangeboden als ledenadministrateur om de taak van de penningmeester wat te verlichten, zodat die gemakkelijker in te vullen zou zijn.

Henk ging in 2016 met pensioen en begon als vrijwilliger warme maaltijden rond te brengen voor ouderen en mee te helpen het beeldenpark in Zwijndrecht te onderhouden.

Waarom vertel ik dit?

Een (goochel)club kan niet bestaan zonder bestuursleden, die bereid zijn handen uit de mouwen te steken. Als dat altijd dezelfde mensen zijn, is dat niet altijd gewenst. Bij de Schakels is de positie van Henk om de club mede in stand te houden onbetwist. Zo zorgen veel van deze bestuursleden dat hun club in stand blijft. Ga eens na wat jij kan doen om jouw club optimaal te laten functioneren. Henk Op den Brouw is een belangrijke motor van de Schakels. Jij kan ook een onderdeeltje van de motor van jouw club zijn. En het is nog best leuk en dankbaar werk ook!!

Robert List
Mei 2021

Tip van de redactie: Niet bekend met de Chinese Purse? Bekijk op YouTube een review.
Of bekijk ‘kan dat wel voor dat geld‘ over deze routine van Henk op informagie.nl