Op dinsdagavond 25 mei 2021 was er weer een gratis (Zoom)lecture van Premium Magic Store.
De naam Vinny Sagoo zei mij tot dan toe nog maar heel weinig. Vinny vertelde dat hij ooit rechten had gestudeerd en twaalf jaar als advocaat had gewerkt. Op zijn achtste jaar was hij met het goochelvirus besmet geraakt en daar eigenlijk nooit meer van genezen. Toen hij nog als advocaat werkzaam was kreeg hij een ernstig ongeluk en tijdens de revalidatie heeft hij toen “alles voor zichzelf op een rijtje” gezet. De conclusie die hij trok is dat hij goochelen toch eigenlijk veel leuker en bevredigender vond dan het werk als advocaat en zo werd hij dus beroeps.

Bestaande effecten in een nieuw jasje

Wat Vinny ons liet zien waren vooral close-up effecten. Vinny heeft veel bestaande effecten opgepakt en die van een nieuw, veelal heel commercieel, jasje voorzien. Dat betekent in veel gevallen dat je daarvoor speciale (“gaffed”) kaarten nodig hebt, die hij soms daarvoor zelf ontworpen heeft. De lezing had aldus een hoog “packet-trick” gehalte, maar met sterke en zeer afwisselende effecten en ook kaarteffecten met een normaal (volledig) spel.
Uiteraard zijn de packet tricks en downloads bij Premium Magic Store te verkrijgen, want zelfs bij een gratis lecture gaat voor niets de zon op. De dealer items werden echter veelvuldig afgewisseld met grepen, effecten en ideeën van Vinny zelf, soms ook weer variaties op oude thema’s.
Inmiddels heeft Vinny twee boeken gepubliceerd en een derde is onderweg.

De camera techniek en geluidskwaliteit van deze lezing waren uitstekend te noemen en zo waren zijn effecten uitstekend te volgen, in mijn geval zelfs op een niet heel groot iPad scherm.
Verder heeft Vinny een plezierige persoonlijkheid en lardeert hij zijn presentatie af en toe met typische Schotse humor. Een ander voordeel, voor velen van ons: je hoeft geen hogeschool kaartenkunstenaar te zijn om deze effecten zelf op te voeren.
Als u een assortiment “gaffed cards” in huis hebt, dan kunt u veel effecten van Vinny Magoo zelf thuis samenstellen. De down-loads van de instructie video’s zijn alleszins redelijk geprijsd.
Twee effecten die mij zeer aanspraken waren Attraction en Bucket List. Deze zijn echter alleen uit te voeren met sets van speciaal gedrukte kaarten en zijn daarom wat duurder, beiden zo rond de
€25, nog steeds heel redelijk.

 

Premium Magic Store, langs deze weg bedankt voor een lezing-opzet die voor iedereen een win-win situatie oplevert, hopelijk vooral voor de locked-down lecturer in kwestie.

Gandalf